MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


24 Mayıs 2012 Perşembe

LİMONLU KEK

Bence bu kek için söylenecek tek şey var; gerçekten limonlu...Rengi, kokusu ve tadı sizi bu konuda oldukça tatmin edecek.
Bol yumurtalı ve biraz fazla malzemeli bir kek. Fakat size harika bir sır vereceğim. Kekinizi fırından çıktıktan sonra henüz ılıkken (bu çok önemli !) bir kaba koyarak yada üzerini streç folyo ile kaplayarak derin dondurucuya koyabilirsiniz. Misafirinizin geleceği gün çıkartıp kendi kendine çözülmesini bekleyin. Kesinlikle mikrodalga fırında yada herhangi bir şekilde çözmeyin. Size söz  veriyorum ilk günkü tazeliğinde hatta bazen daha lezzetli bir kekiniz olacak.







Malzemeler :                                                                          Sosu İçin :                        
6 yumurta                                                                              150 gr pudra şekeri
350 gr margarin ( ben Terem yağ kullandım )                           4 yemek kaşığı limon suyu                 
350 gr toz şeker                                                                     isterseniz üzeri için çikolata parçaları
350 gr un
1 pk vanilya
3 çay k . kabartma tozu ( yaklaşık 1 pk oluyor )
2 limon kabuğu rendesi ve suyu


Öncelikle şunu söylemeliyim bu büyük bir kek. Ben pişirmek için dikdörtgen kalıp kullandım. Siz isterseniz tarifi yarıya da bölebilirsiniz. Ama ben bu haliyle yapıp yarısını acil durumlar için saklıyorum .


Yapılışı : Yumurta ve şekerleri iyice çırpın. Daha sonra küçük parçalara böldüğünüz oda sıcaklığındaki yağınızı ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağlar tam olarak karışmalı.  Rendelediğiniz limon kabuklarını ve suyunu ekleyin .                                                                                                                 
      Daha sonra elediğiniz toz malzemelerinizi ekleyin ve daha düşük ayarda karıştırın. Kalıbınızı iyice yağlayın ve biraz galeta unu yada un serpin. Kekinizi önceden 175 C ye ısıttığınız fırında pişirin . Temiz bir çubuk batırarak kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz .Eğer batırdığınız çubuk yada bıçak temiz bir şekilde çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Kekiniz pişerken bir tavada sosunuzu hazırlayın. Pudra şekeri ve limon suyunu tavaya ekleyip iyice karıştırın. Pudra şekerinden tortu kalmayana kadar karıştırarak ısıtın. Kaynatmanıza gerek yok.

Kek piştikten sonra hazırladığınız sosu üzerine gezdirip dilediğiniz gibi süsleyin. Ben kek henüz ılıkken üzerine sosu döküyorum. İçine sosu daha güzel çekiyor. İşte mutfakta o harika koku ve kocaman lezzetli bir kek... Afiyet olsun.


pudra şekerli sos
  

2 yorum:

  1. YEME DE YANINDA YAT DİCEM AMA YENMEZ Mİ BU YAA ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Aslıcım sadece seyretmekle yetiniyorum...Emeğine sağlık

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..