Bu arada bu mantının birde hikayesi var. Eskiden Kayseri de damat kayınvalidesinin evine ilk kez geldiğinde bu mantı yapılırmış. O yüzden adıda damat mantısı olarak ta söylenirmiş. Düşünün artık ne kadar lezzetli.
Hamur için malzemeler :
4 adet orta büyüklükte su bardağıyla un
1 tutam tuz
1 paket kuru maya
hamuru yoğurmak için ılık su
İç malzemesi:
250 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
tuz ve karabiber
Sos için:
1 kaşık salça
zeytinyağı ve az miktarda su
Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlayın .Soğanı rendeleyin tuz karabiber ve kıymayla karıştırın.
Mayalanan hamuru unlu tezgahta açın .İnce yada çok düzgün olmasına gerek yok.Açtığınız hamurdan şeritler keserek kare parçalar elde edin ve bohça şeklinde kapatın.
Mantıları bol kızgın yağda altın sarısı oluncaya dek kızartın .Sarımsaklı yoğurt ve salça sosuyla ikram edin.Üzerine sumakta çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..