4 KİŞİLİK
250 gr taze krema ( 2 buçuk kutu )
125 ml süt
100 gr şeker
1 pk vanilya
2 .5 çay kaşığı toz jelatin ( aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz )
Sos için :
100 gr taze yada donmuş böğürtlen
50 gr pudra şekeri
yada sos yapmakla uğraşmam daha da basit olsun diyenler için dr oetker hazır böğürtlen yada meyve sosu =)
Ben evden gelen istek üzerine ayrıca çikolata sosluda yaptım. Çikolata her şeye yakışıyor .
Tatlının yapılışı :
Önce bir kasede süt ve jelatini iyice karıştırarak bekletiyoruz . Ara ara jelatinin çözünmesi için karıştırabiliriz
Daha sonra Bir tencereye krema , toz şeker ve vanilyayı ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak kaynayana kadar pişirin . Kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve içerisine şeker jelatin karışımını ekleyin. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra önceden içini ıslattığınız kaplara ( eğer panna cotta ları ters çevirerek ikram edecekseniz kapları kolay çıksın diye ıslatmanız gerekiyor . Direk kaplarda sunacaksanız bu işleme gerek yok ) paylaştırın . Dışarıda ılıdıktan sonra buzdolabında min. 4 saat soğutun.
Sosu hazırlamak için bir tencereye böğürtlenleri ve şekeri ekleyerek karıştırarak pişirin . Daha sonra ister bleanderdan geçirin isterseniz de taneli olarak bırakabilirsiniz.
Hazırladığınız sosu ister tatlınızın üzerine ister yanına ekleyerek servis yapın.
Daha önce bir yazarın panna cotta için sade gözüken şamar gibi inen bir lezzet diye bir cümlesini okumuştum . Gerçekten öyle .. Afiyet olsun .
Not : Kalıptan tatlıyı daha kolay çıkarabilmek için sıcak su dolu bir kaba tabanını kısa bir süre batırabilirsiniz .
çikolata soslu olanlar |
offf offf yanında olmak vardı:)
YanıtlaSil