MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


28 Mayıs 2012 Pazartesi

AYA KÖFTE

Davet masasındaki tarifleri yazmaya devam ediyorum . Aya köfte bir tanıdığımızın annesinin kitaplarını karıştırarak bulduğu eski bir tarif. İçindeki malzemeler oldukça farklı .Masada tadanların sürekli içindekileri tahmin etme yarışına girecekleri lezzetli bir köfte .Aya köfteyi ister sıcak isterseniz daha öncede hazırlayıp soğuk olarak da ikram edebilirsiniz . Her hali oldukça lezzetli . İşte malzemeler :

750 gr kıyma ( 500 gr dana - 250 gr kuzu kıyma )
3 orta boy patates
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek k. domates salçası
1 küçük domates rendesi
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için sıvı yağ ve un

Patates hariç diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırın . Patatesleri rendenin en ince bölümünde rendeleyin ve suyunu sıkarak diğer malzemelere ekleyin  ve iyice yoğurun. Hafif ele yapışan bir köfte  harcınız olacak . Daha sonra köftenizi istediğiniz boyutta şekillendirip ( ben yüzük parmağı uzunluğunda köfteler yaptım ) unlayarak  derin bir kızartma kabında bol kızgın yağda kızartın  Havlu kağıt serdiğiniz bir tabakta fazla yağını aldıktan sonra istediğiniz şekilde soğuk yada sıcak olarak ikram edebilirsiniz . Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..