MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


14 Temmuz 2015 Salı

YUFKALI KADAYIF SARMASI


  Her ne kadar şerbetli tatlılara karşı mesafeli dursam da bu tatlı uzun zamandır denemek istediğim tarifler arasındaydı. İş çıkışı telefonda  ordanburdanhayattan  blogunun yazarı arkadaşım Yasemin'e tarifi yapmak istediğimden bahsederken , elimde malzemelerle onun mutfağında buldum kendimi. Mutfaktayken yanınızda kendiniz gibi yaptığı işten zevk alan biri varsa işte o an geçirdiğiniz vakit,yapacağınız tatlıdan da tatlı oluyor .
  Siz de bayramda misafirlerinize yapılışı kolay çıtır çıtır şerbetli bir tatlı sunmak isterseniz .Buyurun tarife

Malzemeler :
 2 adet yufka
250 gr tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
150 gram tereyağı ( yarısı içi diğer yarısı üzeri için )

Şerbet için :
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 - 2 damla limon suyu

Yapılışı:
Yufkayı yarım ay şeklinde ikiye bölün. Tel kadayıfı geniş bir kabın içinde havalandırarak biraz parçalayın. Yufkanın geniz kısmına tel kadayıfı serip, üzerine ceviz ve toz şekeri serpiştirin. Kadayıfın üzerine ufak parçalar halinde tereyağından koyun.

Daha sonra yufkayı kenarlarından kapatarak sıkıca rulo halinde sarın .Yaklaşık iki parmak genişliğinde ,eşit büyüklüklerde kesin.


 Kestiğiniz parçaları dikey olarak fırın kabına sık sık olacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp fırın kabınıza yerleştirin.



Geriye kalan tereyağını eritip biraz kızdırdıktan sonra üzerinde biriken köpüğü alıp tatlının üzerine hafifçe gezdirin.  Şerbeti de önceden hazırlayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Tatlınızı önceden 180 derecede ısıttığınız fırında iyice kızarana kadar pişirin . Fırından çıkarınca tatlı sıcakken ( şerbet ılık olacak ) şerbetini üzerine dökün. Şerbeti çekip oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin . Eeee afiyetler olsun.  Dilerseniz yanında sade dondurma yada kaymakla  sunum yapabilirsiniz.

1 yorum:

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..