Siz de bayramda misafirlerinize yapılışı kolay çıtır çıtır şerbetli bir tatlı sunmak isterseniz .Buyurun tarife
Malzemeler :
2 adet yufka
250 gr tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
150 gram tereyağı ( yarısı içi diğer yarısı üzeri için )
Şerbet için :
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 - 2 damla limon suyu
Yapılışı:
Yufkayı yarım ay şeklinde ikiye bölün. Tel kadayıfı geniş bir kabın içinde havalandırarak biraz parçalayın. Yufkanın geniz kısmına tel kadayıfı serip, üzerine ceviz ve toz şekeri serpiştirin. Kadayıfın üzerine ufak parçalar halinde tereyağından koyun.
Kestiğiniz parçaları dikey olarak fırın kabına sık sık olacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp fırın kabınıza yerleştirin.
Geriye kalan tereyağını eritip biraz kızdırdıktan sonra üzerinde biriken köpüğü alıp tatlının üzerine hafifçe gezdirin. Şerbeti de önceden hazırlayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Tatlınızı önceden 180 derecede ısıttığınız fırında iyice kızarana kadar pişirin . Fırından çıkarınca tatlı sıcakken ( şerbet ılık olacak ) şerbetini üzerine dökün. Şerbeti çekip oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin . Eeee afiyetler olsun. Dilerseniz yanında sade dondurma yada kaymakla sunum yapabilirsiniz.
Süpersiniz yaaa sizin orayamı taşınsam ?😀
YanıtlaSil