MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


4 Temmuz 2015 Cumartesi

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SARMASI


Sizler de benim gibi  masanızda rengarenk ,lezzetli ve pratik tarifler olmasını seviyorsanız, kırmızı biber sarmasını denemelisiniz. Hem yaz hem de iftar sofralarınız için oldukça hafif ve lezzetli olması açısından özellikle öneririm. Malzemeleri de oldukça kolay. Eğer vaktiniz çok çok kısıtlıysa , marketlerde satılan hazır közlenmiş biberleri de kullanabilirsiniz . Ama tabii ki evde közlenmiş olanın tadı kokusu bambaşka . Tarif çok kısıtlayıcı değil . İçerisine koyacağınız peyniri kendi damak tadınıza göre seçebilir , evde kalan çeşitli peynirleri karıştırabilirsiniz.

Tarif için
 6-7 adet kırmızı kapya biber
 150 - 200 gr kadar ezine peyniri ( ben tulum ve beyaz peyniri karıştırarak kullandım )
yarım su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz
3- 4 tane taze soğanın yeşil kısımları
pul biber
Damak tadınıza göre 1 diş sarımsak


Biberleriniz bir tarafta közlenirken , tercih ettiğiniz peynirleri , cevizi dilerseniz ezilmiş bir diş sarımsağı ve pul biberi bir kapta birazda ezerek karıştırın. Közlediğiniz kapya biberleri boyuna ikiye ayırıp kabuğunu ve çekirdeklerini temizleyin . Bağlamak için kullanacağınız taze soğanın uç kısımlarını biraz sıcak suda yumuşamalarını bekleyip , tekrar soğuk suya atın .
Başlayalım biberlerimizi doldurup sarmaya . Hazırladığınız peynirli karışımdan 1 yemek kaşığı kadar alıp biberlerin geniş kısmına koyarak sarın ve yumuşattığınız yeşil soğanlarla bağlayın. İşte hepsi bu kadar . Sofranızın ve gününüzün rengarenk olması dileğiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..