MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


28 Ağustos 2012 Salı

PATLICAN KISTIRMA

 Selam...Daha önce sizlere patlıcana bayıldığımdan bahsetmiştim.Yazın son günlerinde hazır domates ve patlıcan bolken sizlere bu tarifi vermek istedim . Aslında bir çok adı var .Kıstırma ,kıstırtma, patlıcan oturtma benim tabirimle karnı açık . İsmi ne olursa olsun,patlıcanı ne şekle sokarsanız sokun güzel oluyor yani. Özellikle yanında cacık ve pilavla tavsiye ederim. Yapılışı karnı yarığın patlıcanları dilimlenmiş hali aslında. Görüntü olarak en az karnıyarık kadar güzel yapılış olarak da daha basit diyebiliriz. Buyurun tarife.

1 kg patlıcan
350 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2-3 adet domates
4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı kadar su
tuz ,karabiber,toz kırmızıbiber
kızartmak için ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kadar riviera zeytinyağı

Öncelikle patlıcanları alacalı olarak soyup tuzlu suda biraz bekletin . Yaz patlıcanları için bu işlemi çok uzun tutmaya gerek yok bence. Daha sonra kurutarak kızgın yağda kısa bir süre kızartın ve havlu kağıda alın.
Bir tencerede küçük küçük doğradığınız soğanları sıvı yap ile öldürdükten sonra kıymanıza ekleyerek kavurun.Sırasıyla doğradığınız süvriberleri , kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri ve salçanızı ekleyin.Su ve baharatlarınızı da ekledikten sonra ağzını kapatarak kısa bir süre pişmeye bırakın . Bir borcama yada fırın tepsisine patlıcanlarınızı dizin . Üzerine hazırladığınız harcı ve sarımsakları ekleyin. Üzerini dilimlenmiş domates ve sivribiberlerle süsledikten sonra üzerini alümiyum folyo ile kapatıp 180 derece fırında 5 dakika daha sonrada kızarması için üzerini açarak bir 5 dakika daha pişirin. Afiyetler olsun. Yanına pirinç pilavı yada erişte ve cacığı unutmayın. Benden söylemesi .

4 yorum:

  1. off bir patlıcan sever olarak agzım sulandı canım ellerine sağlık..nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Çokk güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim denerseniz eğer sizede afiyet olsun..

      Sil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..