MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


18 Ağustos 2012 Cumartesi

ÇAYLI TARÇINLI KEK

  Tatile gitmeyenlerin mutfaklarında hummalı bir çalışma olabilir şu saatlerde. Bayram hazırlıkları , ikramlar ,şekerliklere konulan çikolatalar... Bizim evde de tatlı bir telaş var Kaan'la birlikte.Yarın şeker bayramı diyince gözleri fal taşı gibi açıldı. İçinde şeker olsun da çamurdan olsun =).
  Kaan'la ortak bir özelliğimiz var mutfak .Ben bir şeyler yaparken oda zamanında hamileyken kullandığım tabureyi alıp bitiveriyor yanımda. Hafta sonları beraber mutlaka bir kek ,pasta yapıyoruz.Yakında onunla ilgilide bir bölüm eklemek istiyorum bloga .Ana oğul mutfakta =) .
  Sabah kahvaltıdan sonra Kaan eline yumurtaları alıp gelince ,demlikte kalan çayı hatırlayıp beraber bu keki yaptık. Annemin sık sık yaptığı bir tarif çaylı tarçınlı kek . Oldukça da lezzetli .Denemek isteyenlere buyrun tarifi
Malzemeler :
  1 paket oda sıcaklığında margarin                                  
3 yumurta
1 su bardağı kadar demlenmiş soğumuş çay
200 gr şeker
1 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
300 gr elenmiş un

Yapılışı klasik kek tarifleri gibi .Önce şeker ve yumurtayı kabarana kadar çırpıyoruz. Sonra margarini küçük küpler halinde ilave edin ve çırpın. Çayıda ekledikten sonra başka bir kaba elediğiniz un ,kakao, tarçın ve kabartma tozunu da ekleyerek kek hamurumuzu yağlanmış yuvarlak yada kare kalıba boşaltıyoruz. Ben genelde risk almamak için kalıpları yağlı kağıtla kaplıyorum.
170 derece yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz. Klasik yöntemle çubukla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz. Ben soğuduktan sonra üzerini Dr Oetker!in hazır glazürü ile süsledim. Poşeti sıcak suda yada mikrodalgada eriterek istediğiniz şekilde süsleyin. Dilerseniz benmari usulu bitter yada beyaz çikolata da eriterek de süsleyebilirsiniz . Kesinlikle çok yakışıyor. Afiyet olsun . Bayramda ağzınız hep tatlı olsun.

4 yorum:

  1. Tarcinli süper olmustur mis gibi kokmustur, ellerine saglik canim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim gercekten mis gibi koktu mutfak =)

      Sil
  2. Küçük beyin eli değdiğne göre mutlaka süper olmuştur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..