MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


30 Ağustos 2012 Perşembe

GÖCEK VE DALYA LİFE BUTİK OTEL





VARAN 3-Geldik Göcek'te konaklayacağımız  Dalya Life Butik Otel'e . Dalya Life'ın hikayesini ve resimlerini aktaracağım sizlere . Ama benim için özeti şudur. GÜL ABLA TOPLASIN BAHÇEDEN TAZE BAKLA , AKŞAMA OLSUN SANA LEZİZ FAVA =) .
 Burası 10 dönüm arazi üzerine kurulu harika bir aile işletmesi. Mimar Orhan Bey ve marifetli ,hoş sohbetli eşi Gül Hanım  oğulları Hakan Bey ile kocaman bir tabiat parkı içinde size huzurlu bir tatil imkanı sunuyor. Dere üzerine bentler kurularak sandallarla gezile bilinen ,yaklaşık 35 çeşit meyve ağacı bununla beraber 200 çeşit ağaç bulunduran , güllerle bezenmiş bir bahçe de 15 odalı bir butik otel. Kesinlikle çocuğunuzla rahatlıkla gidebilir , bu güzel alanda ona doğayla iç içe bir özgürlük sunabilirsiniz.



Eğer akşam yemeği almak isterseniz söylüyorsunuz Gül ablaya o size sizin tercihleriniz doğrultusunda harika yemekler, mezeler hazırlıyor. Hemde sebzeleri bahçeden toplayarak. Enginarı , baklası, taze fasulyesi, domatesi ... aklınıza gelen gelmeyen her şey var bahçede. Bütün bunlara yılların tecrübesi ve marifeti eklenince yediğiniz mezelere doyamayacaksınız. Sizlere daha sonra Gül Abla'nın enginar ve fava tariflerini de yazacağım .

Dalya Life!ın bir plajı yada sahili yok . Fakat günde 2 kez plaja servis yapıyorlar. Bu imkandan da yararlanabilirsiniz. Zaten onlar size iyi bir Göcek rehberliği yapıyorlar. Bizlere de çok güzel bir öneride bulunup çok güzel bir tekne turuna çıkmamızı sağladılar.
Aklınızda bulunsun Göcek marinada bir sürü restoran var . Fakat restoranlarda ilginç bir şekilde balık çeşidi yok , olanlarda kilometrelerce yol almış , üç gündür o tezgahta duruyor gibiler. Mezeler hakkında yorum bile yapmak istemiyorum . Ege'de olup doğru düzgün zeytinyağı içermeyen mezeleri ilk kez yemek zorunda kaldım. Üzerine birde kallavi bir hesap ödüyorsunuz oda tuzu biberi oluyor.
Bu yüzden Göcek 'te güzel balık yemek, temiz ve büyük bir tekneyle koyları gezmek isterseniz gidin marinaya ve Gülay Hanım la eşi  Nejdet Kaptanı bulun. Teknenin adı AKDENİZ-F

Ben Gülay Hanım'a hayran kaldım. Teknenin her şeyine hakim ,enerjik,içten . Tekneye binenler yıllardır evlerine gelen konuklar gibi olmuş Çünkü mutlaka daha önceden gelmişlikleri var.Tüm roller Gülay Ablada görünürken işte kaptan giriyor devreye  öyle bir balık pişiriyorki güne damgasını vuruyor.



Koyların hepsi birbirinden güzel ve temiz tek tek isimleri aklımda değil malesef.Ama Gülay Hanım hepsinin hikayesini bir tarihçi kadar iyi anlatıyor =) 

kleopatra koyu
simavi ailesinin adasındaki evciki 
tekneye dondurma servisi =)
te


5 yorum:

  1. o ikinci fotoğraf için gidebilirim orayaa:)

    YanıtlaSil
  2. zeynep
    gerçekten gitmek için çok sebep var o taraflara.. Her yere geldiğinde işte burası cennet diyorsun

    YanıtlaSil
  3. canım çok güzel , doğa harikası yerler..birde balık off ne güzelde yenir o manzaralar karşısında ve teknede..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten oyle teknede yiyince ayrı bir tatlı geliyor insana..

      Sil
  4. You ought to be a part of a contest for one of the most useful websites on the internet.
    I am going to highly recommend this website!
    Also see my webpage :: what causes swelling of the feet

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..