MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


4 Ağustos 2012 Cumartesi

BURALARDA DENİZ DOĞA BİR BAŞKA


Golden Key - Bördübet
Bördübet
Merhabalar... Şu an Marmaris Bördübet Koyundayım. Günlerdir hem internet sıkıntısından hem de gezmekten sizlerden ayrıyım. Ama söz veriyorum yakın zamanda harika tatil önerileriyle çeşit çeşit yemeklerle geri döneceğim. Çünkü yazmayı da sizleri de çok özledim. Uzun yıllardır yaptığım en güzel tatildeyim. Egenin en güzel koylarında denize girme fırsatı buldum. Hepsi birbirinden güzel, hepsi ayrı bir cennet. Gökova'nın Akyaka Beldesi, Göcek'in tüm koyları ve adaları, Dalyan, ve Köyceğiz'den tekneyle İz Tuzu'na gitme macerası, Caretta Carettaları beslenirken izleme keyfi, mavi yengeç tatmak ve şu anda bulunduğum Bördübet Koyu'ndaki Golden Key Oteli... Burası ayrı bir cennet. Hoş her bulunduğum yere gittiğimde bu sözü söyledim bu sene. Bolca 50'lerimize geldiğimizde hangisinde yaşardık hayali kurduk eşimle. Hem yeşile hem de maviye, denize doydum. Yemeklerle aram çok iyi değil maalesef bir tek Göcek'te kaldığımız Dalya Life Otel'de sahibi Gül Abla'nın bahçeden toplayarak kendi zeytinlerinden sıkma zeytinyağıyla yaptığı mezeler inanılmazdı. Gerisi fos... Ne Göcek'te ne de Dalyan'da şöyle zeytinyağı kokan mezeler ve balık yiyemedik . Koskoca Göcek marinasında restoranların yapamadığı balığın alasını çıktığımız tekne turunda Gülay abla ve eşi Kaptan Nejdet Bey'in ellerinden yedik . Gerisi ne varsa annelerde var sözüyle doğrulanmış olup, Kuşadasında annemin yemekleriyle doyduk. Yazacağım o kadar çok şey var, o kadar güzel resimlerim var ki anlatamam .Sırf  bu yüzden Ankara 'ya dönüp sizlerle buluşmayı iple çekiyorum . Yoksa ne yalan söyleyeyim 25 yaş sonraya ışınlanıp küçük bir tekne alıp, Ayhan'la buralarda yaşlanabiliriz. Ama daha yapacak çok şey var =) Sevgiler ...

Coming soon ...
Dalyan

Köyceğiz Gölü



mavi yengeç

dalyan İzTuzu Plajı yolculuğu

3 yorum:

  1. Bu bolgeleri az cok bilen biri olarak cok iyi bir tatil plani yapmissiniz demek istiyorum....ve fotograflarin devamini dort gozle bekliyorum...:))

    YanıtlaSil
  2. canım ne güzel gezmişsiniz sefanız olsun..resimlere bayıldım ..mavi yengeçide sayende görmüş oldum ..ne kadar değişik..
    göcekte gittiğiniz otel aklımızda bulunsun yolumuz o tarafa düşerse orda kalırız bizde..ahh nerde canım annemizin yemekleri en usta şefler bile onların ellerine su dökemezler..

    YanıtlaSil
  3. canım eger becerebilirsem en kısa zamanda bu tatili çok daha ayrıntılı yazacağım . Çünkü oralar yaz yaz bitmez.

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..