MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


16 Temmuz 2012 Pazartesi

ERİK SUYU ( ERİKOLATA )

 Sitemizde meyve şenliği var. Hepimiz küçük ağaçlarımızdan azda olsa meyve almanın keyfini yaşıyor . Mesela bizim bu sene 4 kayısımız, 1 avuç kadar vişnemiz , her sene harika çiçekler açıp ama bir türlü olgunlaşamayan şeftalimiz ,minik ama bolca kara dutumuz var. Beş sene sonra hakkını veren tek ağacımız  ilk kez meyve veren armut ağacı onuda henüz koparmaya kıyamıyoruz .

 Geçen günlerde yürüyüş yaparken ,sevgili komşucum Ömür ve mahallemizin yardımsever aynı zamanda  karizmatik delikanlısı Dağlar 'a Ömür 'ün bahçesindeki kırmızı erik ağacını talan ederken rastladım . Ağaca işkence yapılarak =) yapılan erik toplama işlemine biraz bende yardım eder gibi görünüp payıma düşen kıp kırmızı eriklerimle eve döndüm.
 Bu sıcak havalarda fazla şekerli olmayan ve ferahlatan buz gibi içecekler en büyük nimet . Bende erik suyu yapmaya karar verdim . Fakat biraz farlı bir tat denemek için bizim bahçeden 1 avuç dut , 1 avuç vişne ve evde kalan kirazları da ekledim . Daha doğrusu kırmızı meyve olarak ne bulursam attım içine ,birazda tarçın ve karanfille tatlandırdım . Ortaya harika bir renk ve güzel kokan ferah bir meyve suyu çıktı . Sizde denemelisiniz .
Malzemeler
2 kg kadar kırmızı erik
400 gr toz şeker
bir miktar karadut, vişne ve kiraz
1 küçük çubuk tarçın
6-7 adet karanfil
3,5 litre kadar su


Tüm malzemeleri büyükçe bir tencereye alıp kaynatın . İyice rengini bıraktıktan sonra süzgeçten geçirin . Şişelere doldurarak dolabınızda soğutun . Güzel serinlemeler ...

3 yorum:

  1. Hihi ben bunu yaparım kiii, sonra da içerim kii. Şekeri de azmış ne güzel:)))

    YanıtlaSil
  2. hem sayfama hem ank ya hoşgeldiniz .Siz tadına bakarak şekerini kendinize göre de ayarllayabilirsiniz. Afiyet olsun =)

    YanıtlaSil
  3. Eldeki meyvaların çok güzel bir değerlendirilmesi olmuş çokta sağlıklı,ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..