
1 su bardağı kadar nohut
1 su bardağı kadar yarma ( aşurelik buğday )
Torba ( süzme ) yoğurt
Taze nane , arzuya göre dereotu
tuz ve üzerine biraz pul biber
Nohudu ve aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatın üzerlerini bir örtüyle kapatın . Sabah açtığınızda nohutlarınız kabuklarını bırakmış ,buğdaylarınızda yumuşamış olacaklar. İkisini de ayrı ayrı haşlayın . Torba yoğurdunuzu tuz ekleyerek çırpın . Çok koyu yada sıvı olmayacak bir kıvamda hazırlayın. İçerisine nohut ve buğdaylarınızı ekleyin . Çok ince kıyılmış taze nane ve pul biberle tatlandırın. Ben malzemelerimi haşladıktan sonra saklama kaplarına koyup dolaba kaldırdım . Yiyeceğim kadarını karıştırıp taze taze hazırlıyorum .Size de tavsiye ederim . Bol serinlemeler ... Leylak dalı harika fikrin için teşekkürler...
Afiyet olsun...
YanıtlaSilBu çorba kışın sıcak olarak soğuk algınlığı ilacım, yazın serinleme aracım:)) Bayılırım.
Sevgiler...
çok severim bu çorbayı canım ellerine sağlık nefis bir çorba olmuş..bir tabak bende istiyorum:))
YanıtlaSilSEVİLCİM BENDE İKİ GÜN ÖNCE LEYLAK DALI DAN İSTEMİŞTİM BU ÇORBAYI BU GÜN YAPMAK DÜŞTÜ =)=)... KEŞKE ŞOLE UZATABİLSEK BİRBİRİMİZE ..
YanıtlaSilİKİNİZEDE SEVGİLER..
Bu soğuk çorbayı biz de çok seviyoruz.
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor.
Senin izleyicin oldum. Ben de ziyarete beklerim.
Sevgiler, Pırıl.