MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


16 Nisan 2013 Salı

PORTAKALLI ŞEKERPARE


portakallı şekerpare


  E biraz geç kaldım biliyorum portakallı bu tarif için . Epeydir yazmak istediğim bir tarif aslında portakallı şekerpare. Uzun zaman önce Oktay ustanın programından almıştım tarifi. Denediğimde de çok beğendim . Aslında pek şerbetli tatlılar sevmesem de , portakallı şekerpareyi çok sevdim . Ağzınızda dağılan oldukça hafif bir tadı oluyor. Birde küçük küçük yaptınız mı hopp tek atımlık şekerpareler...=)
  Ehh marketlerde halen portakal varken sizde bir an önce deneyin diye lafı çok uzatmadan tarifi vereyim hemen
Malzemeler :
3 yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın )
1 paket yumuşamış margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet için :
3,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 adet portakalın suyu

Üzeri için : portakal kabuğu rendesi , hindistan cevizi ve ayırdığınız yumurta sarısı

Bir yumurtanın sarısını ayırdıktan sonra diğer tüm malzemelerinizle hamurunuzu yoğurun. Yumuşak fakat elinize yapışmayan bir hamurunuz olacak. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve tepsinize yada borcama aralıklı olarak dizin. Bu arada şerbetinizi kaynatın.
Şekerparelerinizin üzerine yumurta sarısı sürerek portakal kabuğu ve hindistan ceviziyle süsleyin . Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra ılık şerbeti üzerine gezdirin ve iyice çekmesini bekleyin .
Mutfağınıza miss gibi bir portakal kokusu yayılacak . Soğuduktan ve şerbetini iyice çektikten sonra portakal kokusundan sonra damağınızı bu tatla buluşturmanın vakti geldi . Afiyet olsun .



3 yorum:

  1. aldığı kadar un yazmayan bir tarif,
    bayıldımmm

    YanıtlaSil
  2. Cok lezzetli gorunuyor canim... Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık. Bu arada blogger etkinliğimiz harikaydı. En kısa surede tekrar görüşmek üzere:))

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..