MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


12 Nisan 2013 Cuma

MİLFÖYDE SUCUKLU YUMURTA

  Pazar kahvaltılarını çok severim . Özellikle kalabalık sofralarda , sevdiğim insanlar yanımdaysa. Bizim evde kahvaltı hazırlamak hem kolay hem zor diyebilirim . Çünkü eşim için kahvaltının vazgeçilmezleri olan kahvaltılıkların maalesef bir anlamı yok . Peynir ve zeytin yemiyor . Onun için mutlaka sıcak bir kahvaltı , börek , çörek , sucuk yada bir tatlı olmalı. Bende her seferinde bir şeyler uydurmaya devam ediyorum . Bir sabah mutfaktan ' Beyler sucuklu yumurtanızı nasıl alırdınız ?' diye sorduktan sonra aklıma dolapta acil yardım için bekleyen milföy hamurları geldi . Ve sucuklu yumurtalar milföy hamuruyla birleşti. Hem çok kolay oldu hemde epey lezzetli .
   Her zaman 1o dakikada hazırlayabileceğiniz bu sucuklu yumurtalar görselliğiyle de oldukça göz dolduruyor . İhtiyacınız olan sadece kaç tane yapmak istiyorsanız o kadar milföy hamuru yaprağı , sucuk , salam yada ne tercih ederseniz , yumurta tuz ve karabiber .
   Milföy yapraklarını hafif elinizle incelttikten sonra kenarlarından içe doğru 1 er cm katlayın . Orta kısmını çatalla bir kaç yerinden delin ki kabarmasın. sucuklarınızı dizip . Üzerine çırptığınız yumurtayı taşırmamaya özen göstererek bir kaşık yardımıyla ekleyin . tuz ve karabiberle tatlandırın . 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Her zaman mutlu ,kalabalık pazar kahvaltılarınız olsun ve o günlerin kıymetini çok iyi bilin . Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..