MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


9 Aralık 2012 Pazar

HAMSİ TAVA VE DENİZ BÖRÜLCESİ


  Bu yazıda her şey bir arada ..Balık keyfi , deniz börülcesi ve uzun zamandan beri denemek istediğim armut tatlısı .
  Kulağına kar suyu kaçmadan hamsi alınmaz deseler de ben daha fazla dayanamadan aldım hamsilerimi. Bizim evde en çok tavası sevilir. Hamsi tava, hem tat olarak hemde tavanın içine boncuk gibi dizilmiş görüntüsüyle mest eder beni .
 Aslında tavanın tarifini vermek gerekir mi bilmiyorum ama . En kısa özetiyle hamsileri unlayıp hafif yağladığınız bir tavaya aralıksız olarak dizin .
 Daha sonra alt kısmı kızardıktan sonra bir kapak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da kızartın . Kollarınızı sıvayıp yanında bol salatayla tadını çıkartın.Bu kadar basit =)

  Gelelim masanın ikinci kahramanına . Benim en sevdiğim balık mezesidir deniz börülcesi . Özellikle mevsiminde yakalarsanız yapması da oldukça basit . Yavaş yavaş kartlaşmaya başlamıştı . Ama ben son kez dayanamayıp aldım .

 DENİZ BÖRÜLCESİ  için limon ,zeytinyağı 3 diş kadar sarımsak ve deniz börülcelerine ihtiyacınız var . Börülceleri iyice yıkayıp biraz sirkeli suda beklettikten sonra varsa kahverengi sert kısımlarını bıçakla temizleyin . Daha sonra düdüklü tencerede haşladıktan sonra elinizle sıyırarak kılçıklarından temizleyip buzlu suya atın . Bu rengini ve diriliğini koruyor. Daha sonra güzel sızma zeytinyağı .limon suyu ve ezilmiş sarımsakla güzel bir sos hazırlayıp , börülcelerle buluşturun . Ben çok azda minik minik doğranmış kuru domates ilave ettim . Çokta hoş oldu .

  Ehh yanınada kocaman  rengarenk bir salata yaptınız mı işte masanız tamam . Bu arada denemek için birde turp otu almıştım . Genelde her türlü otu severim . Üzerine bol limon tuzla güzel oldu . Ama amann amannn bayıldım diyemem . Yarın harika armut tatlısında buluşmak üzere . B u arada kar suyunu beklemeyin bolca hamsi yiyin .


5 yorum:

  1. Off off nefis bir yemek olmuş,salatada balık nefis...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim takip etmeniz cok mutlu ediyor beni

      Sil
  2. Nefis olmuş eline sağlık bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkur ederim hanife hanım bende size konuk olucam =)

      Sil
  3. en sevdiğim balık hamsi ve somondur canım..bu iki balığı tok olsam bile yerim oderece severim..salatada hamside nefis görünüyor canım ellerine sağlık afiyet şeker olsun size..

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..