MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


10 Aralık 2012 Pazartesi

PEKMEZLİ ARMUT TATLISI

  Selam istek üzerine çok çok acil yazıyorum bu yazıyı , yaklaşık bir saat sonra Ankara dışına yola çıkmış olacağım. . Dünkü balık menüsünün üzerine yaptığım armut tatlısı oldukça merak uyandırdı . Bende hemen hızlıca vereceğim tarifini . Yalnız öncelikle bana güzel ürünlerinden ve 100. yılına özel tarif kitabını gönderen Koska ya teşekkür ediyorum . Koskanın fırında helvasıda balıktan sonraki en iyi tercihlerden biri. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.Kitaptaki tarifleride  deneyerek sizlerle paylaşacağım .


Pekmezli armut tatlısı çok uzun zamandan beri denemek istediğim bir tarifti . Daha önce benzer bir tarifi bir dergide görüp aklımda kalmıştı. Fakat daha sonra kaybetmiştim . O tarifte armut karamelize edilmiş şurup ve rakıyla pişiyordu. Alkol fikri oldukça hoşuma gitti aslında ama tarifi bulamadığım için deneyemedim.

Pekmezli olan versiyonu da oldukça başarılı oldu. Çok çok beğendik. Özellikle balıktan sonra güzel gitti . Denemek isteyenler için buyrun tarifi.

4 adet iri sert armut
2 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
2 adet defne yaprağı
birkaç tane karanfil
1 çubuk tarçın
2-3 damla limon suyu
servis ederken yanına kaymak yada vanilyalı dondurma
NOT : ben 2 yemek kaşığı kadarda beyaz şarap ekledim . tercihe bağlı =)
Öncelikle armutları soyup altından düz durabilmeleri için biraz kesin. Daha sonra tencereye limon suyu hariç diğer tüm malzemeleri koyun . Armutları da içine koyarak altını harlı olarak açın. Kaynayıp fokurdamaya başlayınca altını kısarak arada bir armutları zedelemeden çevirerek pişirin. Armutlar istediğiniz kıvamda pişince bir tabağa alarak tenceredeki sosa limon suyunu ekleyerek köpük köpük oluncaya kadar kaynatıp biraz çektirin . Hafif koyulaşınca armutlarınızın üzerine gezdirin . Hafif ılıkken yada soğuduktan sonra kaymak yada dondurmayla ikram edebilirsiniz. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN . HEPİNİZE SEVGİLER..

3 yorum:

  1. Ne kadar güzel görünüyor, ellerine saglik canim.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ..AMA GÖRÜNTÜSÜ KADAR TADIDA GÜZEL TAVSİYE EDERİM =)

      Sil
  2. canım ağzım sulandı okurken :)))nefis görünüyor ellerine sağlık..olsa şimdi ne güzel yerdimm bende deniyim bu güzel tatlıyı..

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..