MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


3 Aralık 2012 Pazartesi

LABNELİ TATLI KREP


  Evimizi uçurmaya çalışan bol rüzgarlı , karanlık bir Ankara havasından merhaba ... Dün sanırım gerçekten yazın son günüydü . Bu sabah kalktığımda dünkü güneşten eser kalmadığını,ağaçların yerleri öpmeye başladığını görünce istemeden olsa ikna oldum kışın geldiğine. Neyse güzel , gripsiz , evimizin rahatça ısındığı bir kış diliyorum.
  Dönelim hafta sonuna . Çok güzel bir hafta sonu geçirdik ailecek . Ve tabiki olmazsa olmaz cumartesi Kaan 'nın mutfak günüydü. En sevdiği şey yumurta kırmak ve birşeyler çırpmak olduğu için ikisinin birleşimi kahvaltı için krep yaptık beraber. İçine benim isteğim üzerine labne ( kaan peynir olduğunu bilmiyor => ) Kaan 'nın istediği üzerine bir miktar şeker ekledik.Sonuçta  ortaya üzerine reçelinizi keyifle sürüp afiyetle kahvaltıda hafif bir tatlı olarak tüketebileceğiniz hemde çocuklar kadar büyüklerinde seveceği bu krep çıktı. Denemek isteyenlere işte malzemeler . 

2 yumurta 
1/2 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı tepeleme labne 
1 yemek kaşığı un 
1/4 çay bardağı kadar süt
1 çay kaşığı kabartma tozu 

Önce yumurta şeker ve labne olmak üzere daha sonra tüm malzemeleri iyice çırpın. Boza kıvamında bir karışım elde edeceksiniz. Bunun için un ve süt miktarında ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Yapışmayan bir tavada çok az miktarda tereyağını eritin ve bir kaşıkla hamuru tavaya yayın . Üzeri göz göz olana kadar alt tarafını pişirin ve sonra ters çevirin . Daha çok tatlı sevenler pancake gibi üzerine pudra şekeri ilave edebilirler. Ama reçel yada balla oldukça güzel oluyor . Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..