MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


30 Ekim 2012 Salı

HİNDİSTANCEVİZLİ BALLI KURABİYE

 Merhaba... Bu gün size bayram için Kaan 'nında katkılarıyla yapmış olduğum  kurabiyenin tarifini yazacağım . Kaan 'nın en zevk aldığı uğraş şu anda benimle beraber mutfakta olmak.Canı sıkılınca alıyor eline yumurtaları ,hadi anne kurabiye kek yapalım . En sevdiği de pancake yapmak sonrada afiyetle yemek. İleride inşallah ayrı bir bölümle Kaan 'ın mutfak maceralarını paylaşacağım sizlerle .
 Bu arada kurabiyeler arife günü akşam yapıldı ve hala çok lezzetli ve tazeler. Ayıptır söylemesi yazarken bir yandan indiriveriyorum mideye .Gelelim tarife . Tarif Beyaz Fırın ' a ait ve oldukça kolay . Buyrun  =)

Malzemeler : 
125 gr tereyağı ( ben tereyağım az olduğu için 50 gr kadarını margarin kullandım )
110 gr şeker ( 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı )
1 adet büyük boy yumurta
50 gr bal ( 2 yemek kaşığı kadar )
225 gr un ( 2 su bardağından biraz eksik )
1 çay kaşığı kabartma tozu
90 gr hindistan cevizi ( 1 su bardağı kadar ) ( 2 yemek kaşığı içi için geri kalanı üzeri için )

 Tereyağı ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın . Mixer kullanabilirsiniz.Yumurtayı da ekleyerek karışıma yedirin. Bal ve iki yemek kaşığı hindistan cevizini ekleyin .Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyerek hamurunuzu yoğurun .

 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve hindistan cevizine batırarak tepsiye dizin. Yaklaşık 25 - 30 adet kurabiyeniz oluyor. 155- 160 derecede 12 -15 dakika kadar çok hafif kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
 Soğuduktan sonra hava almayan bir saklama kabında yada teneke kutuda saklayabilirsiniz. Afiyet olsun .

4 yorum:

  1. MMımm nefis..bayılıyorum bu kurabiyeye bende..Yaptım mı aynı gün bitiyor...ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GERCEKTEN GÜZEL OLUYOR NURŞEN HANIM. ARTIK BİZİM EVDE DE SIK SIK YAPILACAK.

      Sil
  2. canım senin bu yakışıklı oğlun ilerde aşçımı olucak acaba ..nekadar çok seviyor mutfağı..vallahi çok hoşuma gitti aferin kaana ..ana oğul ikinizde çok marifetlisiniz canım benim ...
    kurabiyelerde cok guzel gorunuyor canım hem uzun sürede taze kalıyormuş bayıldım bu kurabıyelere.....hastayım nezleyım yatıyorum..iki üç tanesi alıp yesem şimdi ne makbule gecerdı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilcim çok gecmiş olsun .uzun zamandır goremıyorum yazılarını. nasıl gectı bayram gezin . Bu arada gercekten Kaan çok seviyor mutfağı sıkılınca kapıp gelıyor yumurtaları =)
































      Sil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..