MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


27 Ekim 2012 Cumartesi

KITIR YUFKALI ET KAVURMA ( KÖZLENMİŞ PATLICANLA )

  Merhabalar...  Herkesin tekrar bayramını kutluyorum .Hazırlıklar ,ziyaretler , taziye için gelenler ,derken neredeyse bitirdik bu  bayramı .Sağ olsunlar  akrabalar, eş dost hiç yanlız bırakmadılar bizi. Bu arada getirdikleri güzel yemeklerle de doldurdular mutfağımızı . Bende bir çok farklı ve yeni tariflerle ,tatlarla karşılaşmış oldum . Bunlardan ilk olarak sizlerle paylaşmak isteyeceğim tarifte kayınvalidemin çok sevdiğim komşusu Tülay teyzeye ait . Hem görsel olarak hem lezzetiyle müthiş bir tarif. Aynı zamanda evinde kurban eti olanlar ve farklı şekilde sunmak isteyenler için biçilmiş kaftan bence .
  Tarif tamamen Tülay teyzeye ait olduğu için adı da ,tarifi içinde saklı olan açıklamalı isimlerden =)

Kıtır Yufkalı Et Kavurma ( Közlenmiş Patlıcan Eşliğinde ) =)=)=) Çok artist oldu .

Malzemeler : 
2 adet yufka
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ çok az tat vermesi için tere yağı
4 adet patlıcan
2 diş sarımsak
500 gr dana yada kuzu kavrulmalık et ( küçük doğranmış
Et için 1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
tuz ,karabiber, kekik arzuya göre toz kırmızı biber ve biberiye
Arzuya göre üzeri için sarımsaklı yoğurt ve 1 parça tereyağında yakılmış toz biber .

Öncelikle etlerinizi sıvı yağ ile harmanlayıp .kızdırdığınız tencereye koyun . Suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin . Tereyağını ve diğer baharatları ,tuzunu ekleyerek tatlandırın ve istediğiniz yumuşaklığa gelince pişirme işlemini bitirin.
Yufkaları minik minik parçalara ayırın. Daha sonra bir teflon tavada sıvı yağ ve tereyağıyla iyice kıtır kıtır olana kadar kavurun. Kavurduğunuz yufkaları servis yapacağınız tencere yada borcama döşeyin. Artan olursa buzdolabı poşetinde buzdolabında saklayabilirsiniz. İyice kıtır bir hale gelinceye kadar kavurduğunuzda kıtırlığını kaybetmeden saklayabilirsiniz.
Daha sonra közlenmiş patlıcanlarıda ezme kıvamına gelinceye kadar doğrayın .Dövülmüş sarımsak ve tuz ile tatlandırın . Dilerseniz birazda közlenmiş kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Bence çok yakışır.
Şimdi bu üç lezzeti birleştirme zamanı . Döşediğiniz yufkaların ortasına közlenmiş patlıcanları yayın . Ama resimde gördüğünüz gibi kenarlarında yufkalardan da boş bir sıra kalsın. Daha en üste etlerinizi koyun . Gözleriniz bayram edecek . Eğer misafirlerinizin gelmesine çok varsa gelmeden 5 dakika önce sıcak fırına verip serviste yapabilirsiniz
 Dilerseniz servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızmış toz biberle de sunabilirsiniz. Lezzetine lezzet katmakla beraber yoğurt  çok çabuk soğumasına neden oluyor. Artık tercih sizin . Afiyet olsun . Tekrar mutlu bayramlar ...





5 yorum:

  1. süper bir tarif çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun . ben teşekkür ederim =)

    YanıtlaSil
  3. Çok havalı ve lezzetli bir tarif olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜR EDERİM EVET TAM TABİRİYLE HAVALI OLDU =)

      Sil
  4. Merhaba , siteniz çok orjinal tebrik ederim , izin verirseniz bende her gün için ayrı indirimli ürünler sunduğumuz www.buguneozel.pro alışveriş sitemizi tavsiye etmek isterim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..