Dönelim sac kavurmaya :
750 gr dana yada kuzu sotelik doğranmış et
4-5 adet kabuğu soyulmuş doğranmış domates
4-5 adet sivri biber
2 adet çok ince kıyılmış soğan
tuz ,karabiber, kekik toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir parça tereyağı
Ben sac kavurmayı yaparken eğer dana eti ile yapacaksam daha çabuk pişmesi ve pişerken suyunu kaybetmemesi için bir hile yapıp döküm tenceremi kullanıyorum . Tencereyi önce iyice ısıtıp kızgınken etleri ekliyorum yağını da ekleyip ağzını kapatarak etleri pişmeye bırakıyorum . Daha sonra saca alıp önce soğanı sonra biber ve domatesi ekleyip pişirmeye devam ediyorum . Bu taktikle etlerim suyunu kaybetmiyor. Belki de benim sacım çok kaliteli değildir. Siz direk sacda da yapabilirsiniz. Bu arada sunumdaki pideleri , pideciden boş tırnak pidesi istiyorum diye yaptırabilirsiniz. İkisi birleşince hem göze hem damağa hitap ediyor. Afiyetler olsun .
kavurmada kavurma olmus yani ellerinize saglik biraz gec döndüm kusura bakmayin bende sizin takipcinizim sevgiler.....
YanıtlaSil