6 kişi için :
6 parça çok çok ince dövülmüş kontrfile et ( ince olması hem sarabilmeniz hemde pişme açısından önemli )
2 yemek kaşığı kadar ketçap
2 yemek kaşığı kadar hardal
2- 3 adet kornişon salatalık yada turşusu
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
Maydanoz ve dereotu ( isteğe bağlı )
tuz ve karabiber
sosu koyulaştırmak için 1 buçuk tatlı kaşığı kadar mısır nişastası
3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve arzuya göre bir parça tereyağı
Öncelikle soğanınızı küçük küpler halinde doğrayın . Domatesin kabuklarını soyun ve aynı şekilde doğrayın .Maydanoz ve bir tutam dereotunuzu da incecik kıyın ve bu malzemeleri bir kapta karıştırın . Salatalıklarınızı boylamasına 4 parçaya bölün . Her bir rulo için dörtte bir salatalık parçası yeterli olacak.
Daha sonra kasabınıza incecik dövdürdüğünüz etlerinizi açın . Etlerin tek tarafına çok fazla olmamak kaydıyla ketçap ve hardal sürün . Tuz ve karabiberle tatlandırın . ( taze çekilmiş karabiber kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim . )Daha sonra içlerine hazırladığınız soğanlı karışımı koyup üzerine 1 parça salatalık ekleyin. Etlerinizi elinizden geldiğince kenarlarını kapatarak sarın .Et bağlama ipi kullanarak yada kürdanla etlerinizi tutturun .
Kalın tabanlı bir tencerede zeytinyağınızı kızdırın arzuya göre bir parçada tereyağı ekleyebilirsiniz . Yüksek ateşte etlerinizi yanmasını önlemek için çevirerek iyice mühürleyin . Etleriniz mühürlendikten sonra üzerlerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatın. Ateşi kısarak 1 - 1 buçuk saat kadar pişirin . Etleriniz piştiğinde tencerenizde nefis bir sos bırakacak . Etlerinizi tencereden bir tabağa alıp , tencereye bıraktığı sosunuzu nişastayı katarak iyice karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin . Eğer taneli kalırsa bleander dan geçirebiliriniz . Sosunuzun tadına bakarak bu aşamada tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Rouladen hazır . Servis için yanında kesinlikle patates püresi tavsiye ederim . Hepinize afiyet olsun . Şimdi gururla servis yapma zamanı . =)
bu güzel tarif için teşekkürler..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilben teşekkür ederim .umarım dener memnun kalırsınız ..
Silne güzel sosu çok lezzetli görünüyor püre ve tavuk çok güzel bir ikili
YanıtlaSiletlede çok lezzetli olmuştur ama nedense tavuk istedi cnm galiba yorumu yazarken tavuk ve püre diye yazdım:) ben tavuklusunuda deniyeyim ancak tarifte salatalı hardal ketçap var bunlar ete eminim daha çok yakışıyordur..
YanıtlaSil=)=) hahaaa ilk yorumu okuyunca olamaz dedim biyerlerde yanlışlıkla tavukmu yazdım diye ...Sizin canınızın tavuk çektiğini anlayınca rahatladım . Tavukla olurmu bilmiyorum ama sosu elde etmek zor ... Ama sizin için tavuklada benzer bir tarif deneyip paylaşıcam .Tavuklu yemeklerde sos için beyaz şarap güzel lezzet katıyor =)
SilHarika ilk firsatta size gelip yemek istiyorum.....:)
YanıtlaSil