MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


21 Haziran 2012 Perşembe

ROULADEN


Rouladen Alman mutfağına ait bir ana yemek. Kayınvalidemin mutfağında  rouladen özel günlerde yanında ayrılmaz ikilisi patates püresiyle masada yerini alır. İddalı tadı ve görüntüsüne karşın yapılışı oldukça kolay olan bu yemeği bir şef edasıyla misafirlerinize sunabilir ve kendinize hayran bırakabilirsiniz . Ayrıca malzemeleri oldukça basit . İçinde beni şaşırtan tek malzeme salatalık turşusu  yada taze salatalık olması olması .İlk duyduğumda burun büksemde daha sonra  afiyetle yedim . Hadi buyrun herkesi şaşırtma sırası sizde ...

6 kişi için :
6 parça çok çok ince dövülmüş kontrfile et  ( ince olması hem sarabilmeniz hemde pişme açısından önemli )
2 yemek kaşığı kadar ketçap
2 yemek kaşığı kadar hardal
2- 3 adet kornişon salatalık yada turşusu
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
Maydanoz ve dereotu ( isteğe bağlı )
tuz ve karabiber
sosu koyulaştırmak için 1 buçuk tatlı kaşığı kadar mısır nişastası
3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve arzuya göre bir parça tereyağı

Öncelikle soğanınızı küçük küpler halinde doğrayın . Domatesin kabuklarını soyun ve aynı şekilde doğrayın .Maydanoz ve bir tutam dereotunuzu da incecik kıyın ve bu malzemeleri bir kapta karıştırın . Salatalıklarınızı boylamasına 4 parçaya bölün . Her bir rulo  için dörtte bir salatalık parçası yeterli olacak.
Daha sonra kasabınıza incecik dövdürdüğünüz etlerinizi açın . Etlerin tek tarafına çok fazla olmamak kaydıyla ketçap ve hardal sürün . Tuz ve karabiberle tatlandırın . ( taze çekilmiş karabiber kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim . )Daha sonra içlerine hazırladığınız soğanlı karışımı koyup üzerine 1 parça salatalık ekleyin. Etlerinizi elinizden geldiğince kenarlarını kapatarak sarın .Et bağlama ipi kullanarak yada kürdanla etlerinizi tutturun .

Kalın tabanlı bir tencerede zeytinyağınızı kızdırın arzuya göre bir parçada tereyağı ekleyebilirsiniz . Yüksek ateşte etlerinizi yanmasını önlemek için çevirerek iyice mühürleyin . Etleriniz mühürlendikten sonra üzerlerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatın. Ateşi kısarak 1 - 1 buçuk saat kadar pişirin . Etleriniz piştiğinde tencerenizde nefis bir sos bırakacak . Etlerinizi tencereden bir tabağa alıp , tencereye bıraktığı sosunuzu nişastayı katarak iyice karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin . Eğer taneli kalırsa bleander dan geçirebiliriniz . Sosunuzun tadına bakarak bu aşamada tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Rouladen  hazır . Servis için yanında kesinlikle patates püresi tavsiye ederim . Hepinize afiyet olsun . Şimdi gururla servis yapma zamanı .  =)

6 yorum:

  1. bu güzel tarif için teşekkürler..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim .umarım dener memnun kalırsınız ..

      Sil
  2. ne güzel sosu çok lezzetli görünüyor püre ve tavuk çok güzel bir ikili

    YanıtlaSil
  3. etlede çok lezzetli olmuştur ama nedense tavuk istedi cnm galiba yorumu yazarken tavuk ve püre diye yazdım:) ben tavuklusunuda deniyeyim ancak tarifte salatalı hardal ketçap var bunlar ete eminim daha çok yakışıyordur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. =)=) hahaaa ilk yorumu okuyunca olamaz dedim biyerlerde yanlışlıkla tavukmu yazdım diye ...Sizin canınızın tavuk çektiğini anlayınca rahatladım . Tavukla olurmu bilmiyorum ama sosu elde etmek zor ... Ama sizin için tavuklada benzer bir tarif deneyip paylaşıcam .Tavuklu yemeklerde sos için beyaz şarap güzel lezzet katıyor =)

      Sil
  4. Harika ilk firsatta size gelip yemek istiyorum.....:)

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..