MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


1 Ekim 2014 Çarşamba

BAHARATLI TUZLU KURABİYE

BAHARATLI TUZLU KURABİYE
Merhabalar ..Malum bayrama az kaldı. Tatile kaçmayıp bayramı evinde geçirenler için hem sabah kahvaltısında sıcak sıcak yiyebileceğiniz hemde misafirlere ikram edebileceğiniz bir tarifim var bu gün . Aslında genelde hep tatlılar akla gelir bayram hazırlıklarında. Mutlaka önüne geçilemez ama benim gözüm de , midem de tatlılardan bayılıp tuzlu bir şeyler arar mutfakta . Şöyle güzel bir peynir çay ve hafif acılı tuzlu bir kurabiye . İlginizi çekerse buyurun tarife..

125 gram tere yağı
1 su bardağı ( küçük su bardağı ile ) sıvı yağ
1/2 çay bardağı sirke ( ben genelde elma sirkesi tercih ediyorum )
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 yumurta ( beyazı iç hamur için sarısı üzerine sürülecek )
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Aldığı kadar un  ( elinize çok yapışmayan yumuşak bir hamur olacak )
üzeri için :
çörek otu ve susam ,dilerseniz parmesan peyniri

yumurta sarısı ve üzeri için olan malzemeler hariç diğer tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru streç folyoya sarıp 20 dakika kadar dolapta dinlendirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine cevizden biraz daha küçük parçalar halinde yuvarlayarak dizin. 170 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Deneyenlerin ellerine sağlık . Şimdiden afiyetle ...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..