MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


18 Şubat 2014 Salı

ANKARA 'DA PATİLE İLE SINIRSIZ TATLARA VARIN


Merhabalar ,uzun zamandır yazılara ara verdiğimin farkında olup bir türlü bilgisayarın başına oturamıyordum ki ,Markör Markalaşma Ajansının ,evimin hemen çok yakınında açılan Patile davetiyle kendime geldim. Hem sevdiğim blog yazarlarıyla buluşup sohbet etmek hemde Patile 'nin gerçekten sınırsız olan yemeklerinin tadına varmak çok iyi geldi . Bu yüzden yazının en başından Patile'nin sahibi Ata Bey'e ve Markör ekibine çok teşekkür ediyorum. 


zeytinyağlı ve meze tabağı 
Gelelim Patile 'nin lezzetlerine ... Öncelikle tüm lezzetler kesinlikle ev tadında .evde yapamayanlar yada vakti olmayanlar içinde anne eli tadında diyebiliriz :) .33 çeşit zeytin yağlısı,mezeleri, ana yemekleri,mantısı kebap türleri kurabiyeleri ve tatlıları büyük bir özenle evimizde kullandığımız zeytinyağı ve çok kıymetli olan sade yağ ile hazırlanıyor.En güzel yanlarından biri de menüde olan tüm lezzetleri eve siparişte verebilmeniz.Aniden gelecek misafir için büyük bir kurtarıcı . 



PATİLE (Elazığ gözlemesi ) 

Patile 2003 yılında ilk şubesini yine Ankara 'da Birlik mah. açmış . Dolayısıyla  şehirde oturanlarda bu lezzetlere ister evlerinde isterlerse yerinde ulaşabilirler. Adını Elazığ gözlemesi olarak bilinen Patile 'den alıyor. Farklı ve güzel bir tat . İçerisinde Malatya peyniri ve kuru soğan var . Kuru soğanla arası iyi olmayanlar için isteğinize göre başka malzemelerle de hazırlayabiliyorlar. Sunumu da tadı da oldukça güzel.


PATİLE 



Patile 'nin geniş menüsünden tattığımız diğer bir lezzeti de mantı . Bir Kayserili olarak dışarıda mantı yemek fikri çok hoşuma gitmese de lezzeti oldukça güzel . Öyle midenize oturan mantılardan değil.Bu arada unutmadan söyleyeyim işletmede et seçimine de oldukça önem veriliyor. Ata bey tüm malzemelerde olduğu gibi et konusunda da oldukça titiz. 
SEBZELİ TAVUK


ÇÖKERTME KEBABI ( BONFİLE İLE HAZIRLANMIŞ ) 
Masaya özenle gelen tüm yemeklerin azar azar tadına baksam da aklım oturduğumuzdan beri bahsedilen Dolanger tatlısındaydı. Gerçekten çok güzel . Çıtır çıtır mis kokulu Dolanger Tatlısını mutlaka tatmalısınız. 

DOLANGER TATLISI 
İşte böyle canınız ev yapımı doğal lezzetler çekiyorsa ,yada aniden bastıran misafirleriniz için Patile 'ye mutlaka uğrayın. Ben tekrar bu güzel davet için Markör ekibine ve Patile 'nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Görüşmek üzere..:)







6 yorum:

  1. Patile'nin bu şubesini denemedim ama Birlik Mahallesindeki geçen yaz sık sık gittiğimiz bir mekandı. Görüşlerine aynen katılıyorum, bilhassa Çökertme Kebabı favorim. üstelik porsiyonlar kocaman ve fiyatlar ehven sayılır. Servis ve elemanların güler yüzü de cabası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Leylak Dalı güzel yorumun için . O zaman artık Ankara 'ya döndüğünde Patile de bir kahvaltı yapalım beraber olur mu . ben davet ediyorum . kahvaltısı da güzelmiş =)

      Sil
    2. Çok süper olur, hem de görüşmemize vesile olur. O zaman yaz çabuk gelsin :)

      Sil
  2. Aslıcım , ilk fırsatta hemen gidip deneyeceğim . Gerçi yazdıkların sayesinde denemiş kadar oldum . bu yeni mekan önerin ve güzel yazın için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;););) rıca ederim ..birlikte gidip dolanger yiyelim mi

      Sil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..