MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


20 Kasım 2013 Çarşamba

GÜLLÜOĞLUNDA İÇLİ KÖFTE ETKİNLİĞİ VE USTASINDAN TARİFİ


   Ekim ayı boyunca Ankaralı bloggerlar olarak çok güzel etkinliklere katılma şansı buldum. Bunlardan ilki de Güllüoğlunda içli köfte etkinliği idi. Hem çok güzel vakit geçirdik.  Hemde harika yemekler yedik.


  Tabiki en eğlenceli ve heyecanlı bölüm mutfakta olmaktı.  İlk kez içli köfte yapacakken bir anda kendimi ocağın başında köfte harcını hazırlarken buldum.

  Daha sonra şefimiz bizlere içli köfte hamurunun tarifini ve nasıl yoğuracağımızı anlattı. İşte en zor kısım gelmişti.  İncecik açılacak içli köfteler ve şekil vermek. Çok şükür bu aşamayı yarım saatte bir adet uzay mekiğine benzeyen köfte yaparak birazda aradan kaynayarak tamamladım.


 Şekil vermekte ufak tefek sorunlar olsada sonuç oldukça başarılıydı. Köftenin tadını beğendiğim kadar dış kabuğunun kıvamınada bayıldım. Hem çıtır çıtır hemde kuru değildi. Tarifi şefimizden öğrendiğim orjinal haliyle sizlerle yazının sonunda paylaşacağım.


  İçli köftenin yanında daha bir sürü güzel lezzet tattık. Ben yuvalamaya bayıldım. Tadı hala damağımda. Üzerine alinazik , baklava, incirli lokum, çaylar , kahveler derken bol kalorili ama çok keyifli bir gün oldu.

  Hazır mutfağa girme lüksünü yakalamışken katmer yapımı kaçar mı?Büyük bir zevkle izledik. Hatta Güllüoğlunun sahiplerinden B.Fatih Güllü bizler için harika bir katmer de yaptı. Başarının sırrı bu olsa gerek .İşin mutfağında olmak her zaman önemli.


  İşte size tüm sırlarıyla Güllüoğlu Durdu Şefimizden içli köfte tarifi :

× 20 dakika kadar sıcak suda bekletilmiş 200 gram ince  bulgur
×1 yumurta
×15 gram tuz
×10 gram kırmızı toz biber (acı olmayacak)
×40 gram kadar haşlanmış ezilmiş patates
×50 gram çiğköftelik yağsız kıyma
Tüm malzemeler iyice yoğurulup hamur kıvamını aldıktan sonra dinlenmeye bırakılır.  Sıra geldi iç harcının hazırlanmasına :

×300 gram normal yağlı kuzu kıyma
×150 gram ince ince doğranmış kuru soğan
×40 gram küçük taneler halinde ceviz içi
×10 gram tuz
× 10 gram kimyon
×5 gram kara biber ve toz kırmızı biber

  Öncelikle koymayı kendi  yağıyla iyice kavurun ve soğanları ekleyin . Kavurmaya yaklaşık 45 dakika boyunca devam edin . Bu arada cevizleri suda bekletmeniz gerekiyor. Soğan ve kıyma iyice kavrulduktan sonra ceviz ve baharatlarıda ekleyip harcınızı soğumaya bırakın.  Bundan sonrası sizin maharetinize bağlı artık . Elinize ceviz den biraz daha büyük olarak aldığınız hamurunuzu elinizden geldiğince incelterek iç harcı ile doldurun. Dilerseniz yuvarlak köfteler de yapabilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız köfteleri bol kızgın yağda kızartın.  Afiyet olsun ve Tebrikler ;)




3 yorum:

  1. Çok güzel bir gündü.Tüm becerilerimizi gösterdik :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle oyle ama benim icli kofte konusunda calismam lazim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok şanslısınız kızlar hem güzel bir etkinlik olmuş hemde içli köfte ustası olmuşsunuz ;)))...
    Kıskanan bir dost...

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..