MERHABA..

Hepinize merhaba...Ben bir mutfak aşığıyım. Mutluyken ,hüzünlüyken ,huzurluyken ,sıkılmışken ,genelde gece uyku tutmamışken mutfakta ya bir şeyler yaparken bulurum kendimi yada maalesef yaptıklarımı yerken...Çocukluğumdan beri gelen bu aşkı, merakı ,öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya sizin paylaşacağınız fikirlerle tariflerle yeni mutfak maceraları yaşamaya karar verdim .Sizler sayfama bende aranıza hoş geldik ...


9 Temmuz 2013 Salı

KIYMALI PEYNİRLİ RULO POĞAÇA VE HOŞ GELDİN RAMAZAN

 
Rulo poğaça
Merhabalar önce hepinize sağlıklı  huzurlu,  bereket dolu,  sevdiklerinizle mutlu iftarlar yapacağınız bir Ramazan ayı diliyorum . Bu uzun ve sıcak yaz günlerinde oruç tutacak olanlara da kolaylıklar diliyorum. Özellikleri su kaybına dikkat etme lazım. Birde mümkün olduğunca sıcaktan korunmak.
  Ben bu gün sizlere hem iftarda çayın yanında hemde sahurda severek yiyebileceğiniz bir poğaça tarifi vereceğim. Şekil itibariyle çok güzel dilimlediğinizde çok hoş görünüyor, hemde dilediğiniz kadar kesip geri kalanını kaldırabilirsiniz. Ayrıca üç gün kadarda hamuru ilk günkü tazeliğini koruyor.
İster Kıymalı ister peynirli yapacağınız bu poğaçadan vereceğim ölçümleri fotoğraftaki gibi dört adet rulonuz oluyor. Ben ikisini peynirli,  ikisini Kıymalı yaptım. Dilerseniz patatesli Kaşarlı bir harçta yakışacaktır. Buyrun tarife
Malzemeler: 
125 gr margarin
1 çsu bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında elastik bir hamur olacak )
İç harcı için : 
150 gr kıyma
2-3 adet soğan
yarım demet maydanoz
200 gr az yağlı beyaz peynir (çok eriyen bir peynir olmasın )
Yarım demet maydanoz

  Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunu yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Bu sırada Soğanları küçük külleri halinde olayın ve sıvı yağda kavurun. Daha sonra kıyasıya ekleyin iyice kavurduktan sonra baska bir tabağa alın ki çabuk sorusuna. Bu arada maydanozları da kıyın ve hem Kıymalı harca hemde peynire ekleyerek peynirli harcınızı da hazırlayın.Size bir tavsiye Kıymalı harcınızı da iyice soğuduktan sonra maydanozlarıda ekleyin ki maydanozların rengi kararların.
  Hamurunu dört parçaya bölün ve elinizle yaklaşık yarım parmak kalınlığında açın ve içine dilediğiniz harcı ekleyip tek bir kat rulo yapın.  Başka bir dille harcı açtığınız hamurun tam ortasında koyun ve iki tarafını kutlayarak kat izi altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırını 180 dereceye ayarlayıp fırın soğukkanlı verin. Fırını soğuk olması önemli. İyice kabarık kızardıktan sonra altında piştiğinden emin olup fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Bu piyasanın güzel yanı hem çok kolay dilimleniyor hemde yumuşak güzel bir hamuru var eeee tabi birde lezzeti.  Deneyimlerini eline sağlık. Yiyenlere afiyet olsun.  Sevgiyle hoşgörüyle tekrar hayırlı ramazanlar.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,bende çok sık yaparım bu rulo poaçayı..tek tek yapmaktansa tüm yapmak daha pratik.hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  2. canımmm sanada hayırlı ramazanlar ..dediğin gibi bu sıcak yaz günlerinde uzun saatler oruç tutanlara Allah yardım etsin canım..
    ben daha önce ne yedim nede yaptım canım rulo poğaça ..görüntüsü gibi tadınında harika olduğuna eminim ellerine sağlık canım ..

    YanıtlaSil

teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..