portakallı şekerpare |
Ehh marketlerde halen portakal varken sizde bir an önce deneyin diye lafı çok uzatmadan tarifi vereyim hemen
Malzemeler :
3 yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın )
1 paket yumuşamış margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için :
3,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 adet portakalın suyu
Üzeri için : portakal kabuğu rendesi , hindistan cevizi ve ayırdığınız yumurta sarısı
Bir yumurtanın sarısını ayırdıktan sonra diğer tüm malzemelerinizle hamurunuzu yoğurun. Yumuşak fakat elinize yapışmayan bir hamurunuz olacak. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve tepsinize yada borcama aralıklı olarak dizin. Bu arada şerbetinizi kaynatın.
Şekerparelerinizin üzerine yumurta sarısı sürerek portakal kabuğu ve hindistan ceviziyle süsleyin . Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra ılık şerbeti üzerine gezdirin ve iyice çekmesini bekleyin .
Mutfağınıza miss gibi bir portakal kokusu yayılacak . Soğuduktan ve şerbetini iyice çektikten sonra portakal kokusundan sonra damağınızı bu tatla buluşturmanın vakti geldi . Afiyet olsun .
aldığı kadar un yazmayan bir tarif,
YanıtlaSilbayıldımmm
Cok lezzetli gorunuyor canim... Ellerine saglik...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık. Bu arada blogger etkinliğimiz harikaydı. En kısa surede tekrar görüşmek üzere:))
YanıtlaSil