Pazar kahvaltılarını çok severim . Özellikle kalabalık sofralarda , sevdiğim insanlar yanımdaysa. Bizim evde kahvaltı hazırlamak hem kolay hem zor diyebilirim . Çünkü eşim için kahvaltının vazgeçilmezleri olan kahvaltılıkların maalesef bir anlamı yok . Peynir ve zeytin yemiyor . Onun için mutlaka sıcak bir kahvaltı , börek , çörek , sucuk yada bir tatlı olmalı. Bende her seferinde bir şeyler uydurmaya devam ediyorum . Bir sabah mutfaktan ' Beyler sucuklu yumurtanızı nasıl alırdınız ?' diye sorduktan sonra aklıma dolapta acil yardım için bekleyen milföy hamurları geldi . Ve sucuklu yumurtalar milföy hamuruyla birleşti. Hem çok kolay oldu hemde epey lezzetli .
Her zaman 1o dakikada hazırlayabileceğiniz bu sucuklu yumurtalar görselliğiyle de oldukça göz dolduruyor . İhtiyacınız olan sadece kaç tane yapmak istiyorsanız o kadar milföy hamuru yaprağı , sucuk , salam yada ne tercih ederseniz , yumurta tuz ve karabiber .
Milföy yapraklarını hafif elinizle incelttikten sonra kenarlarından içe doğru 1 er cm katlayın . Orta kısmını çatalla bir kaç yerinden delin ki kabarmasın. sucuklarınızı dizip . Üzerine çırptığınız yumurtayı taşırmamaya özen göstererek bir kaşık yardımıyla ekleyin . tuz ve karabiberle tatlandırın . 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Her zaman mutlu ,kalabalık pazar kahvaltılarınız olsun ve o günlerin kıymetini çok iyi bilin . Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..