Gelelim bugünkü başlığımıza. Fasulye kavurması tam olarak hangi yöreye ait bilemiyorum Belki bu konuda siz beni aydınlatısınız. Fasulye turşusu kavurması Karadeniz e ait diye biliyorum sadece. Ama hiç tatmak kısmet olmadı.
Ben bu tarifi annemden öğrendim.Annem bazen çay saatleri için bile yapar bu tarifi. Hatta çokta iyi gider yanında çayla .E birde ramazan pidesi eklenince gayet güzel olur diye düşünüp bende sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeleri:
1 kg taze fasulye
4 adet orta boy soğan
5 yumurta
1 dolu çorba kaşığı biber salçası
soğanı kavurmak için göz kararı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Fasulyeleri ayıklayıp hazırladıktan sonra ,üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Fasulyeler iyice haşlansın fakat kavururken ezilecek kıvama da gelmeden alıp soğuk suyla şoklayın. Başka bir tencerede ay şeklinde doğradığınız soğanları zeytinyağı ile iyice kavurun. Daha sonra biber salçası tuz ve karabiberi ekleyin Üzerine fasulyeleri de ekleyerek bir kaç kez alt üst edin. Yumurtaların üç tanesini bir kapta çırpın ve fasulyelerin üzerine ekleyip yumurtalar pişene kadar iyice kavurun.
Aslında tarif bu noktada sonlandırılabilir. Ama bence fırına giren her yemek biraz daha lezzetli, servis ve sunum açısından da daha şık oluyor. Şimdi fasulyeleri bir borcama yada fırına girebilecek bir kaba alın. Sofraya oturmaktan 15 dakika önce üzerine kalan iki yumurtayı çırpıp ekleyin ve 200 derecede ısıtılmış fırına verin. Gerçekten ortaya çıkan lezzet bayılacaksınız. Uzun uzun yazdığım bakmayın öyle yapılması hiç zor bir tarif değil. Deneyenlerin ellerine sağlık. Tekrar hayırlı ramazanlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
teşekkürler yorumunuz yazar tarafından okunup yayınlanacaktır..